מהו האחסון האידיאלי לקונפיטורות 778 ?
לפי הפתיחה – במקום קריר ויבש. לאחר הפתיחה – יש לשמור בקירור (בדלת המקרר). בנוסף, אין להשתמש במוצר אם המכסה אינו שקוע ו/או לא נשמע צליל של "קליק" בעת הפתיחה הראשונית.
מהו ההבדל בין קונפיטורה לריבה ?
ריבה – מוצר מוצק למחצה המבושל מפירות שלמים/מרוסקים או ממוצרי פירות עם סוכר ועם חומרים אחרים. קונפיטורה – מוצר של פירות שלמים או חלקים גדולים של פירות בתוך תמיסה סמיכה, המיוצרת מפירות טריים או ממוצרי פירות בתוספת סוכר.
האם קונפיטורות הלייט נחשבות ללא סוכר?
מוצר לייט מהבחינה הרגולטורית הוא מוצר מופחת קלוריות לעומת מוצר מזון דומה (הפחתה של כ-33%). המוצר שאליו מושווית קונפיטורה לייט (מופחתת קלוריות), זו קונפיטורת תות שדה "רגילה". קונפיטורה לייט עומדת בדרישות של התקן הישראלי ל"קונפיטורה מופחתת קלוריות". על המוצר הלייט אין בול של תו אי"ל (להבדיל מהמוצר הקודם), והוא אינו מיועד לצריכה ע"י חולי סוכרת.
מהו מקור השם 778 ?
778 הוא מותג קונפיטורות פרי אשר נוסד בשנות ה-50 במושב בית יצחק. השם 778 נולד משילוב בין שני המשקים שבהם התגוררו היצרנים – משק 77 ומשק 78 במושב בית יצחק, שם היה המפעל של הריבות והקונפיטורות.
מדוע הקונפיטורות של המותג 778 מיוצרות באריזות זכוכית ולא פלסטיק?
קונפיטורה היא מוצר שממולא בחום (הקונפיטורה נכנסת חמה מקו הייצור לצנצנת). לזכוכית יש יתרונות של הגנה על מוצר שממולא בחום גבוה, ללא הפרשת חומרים לא רצויים לתוך המוצר. בנוסף, אריזת זכוכית חזקה יותר מאריזת פלסטיק ומבודדת היטב מהסביבה.
ברכיבים מצוין שהמוצר מכיל 50% פרי ו-60% סוכר, יחד מתקבל 110%, איך זה ייתכן ?
המוצר עשוי מרסק פרי מרוכז, שמאבד כ-2/3 ממשקלו בבישול בהתחלה (ללא הוספת הסוכר). הקונפיטורה מיוצרת בתהליך בישול ארוך ולכן כמות הפרי במוצר גבוהה. בנוסף, אחוז הסוכר כולל בתוכו גם את הסוכר שמגיע באופן טבעי מהפרי ולכן החישוב של אחוז הפרי ואחוז הסוכר מגיע לערך הגבוה מ-100%. כמות הסוכר בקונפיטורה לפי טבלת הסימון התזונתי, יש 1.5 […]