במוצר "ברנפלקס ללא תוספת סוכר" – בתהליך הייצור לא נוסף סוכר, לא כחד סוכר (כגון גלוקוז, פרוקטוז וכו'), ולא כדו סוכר (כגון סוכרוז, לוקטוז וכו'). במקום הסוכר הרגיל, מהסוג שצוין למעלה (חד סוכר ודו סוכר), הוסף בתהליך הייצור הממתיק מלטיטול, שהוא אחד מתחליפי הסוכר הטבעיים (או בשמור האחר: סוכר אלכוהולי). מתיקות המלטיטול קרובה לשל סוכר רגיל, והוא מכיל כמחצית מהקלוריות שמכיל סוכר.
פרט לכך השפעתו על הגלוקוז בדם נמוכה יותר, ולכן הממתיק מהסוג הזה מתאים יותר לאנשים סוכרתיים. יחד עם זאת, מוצר זה "ברנפלקס ללא תוספת סוכר" כן מכיל כמות קטנה של סוכרים (סוכרוז ומלטוז – סה"כ כ-1%), והוא הסוכר שמגיע מהקמחים עצמם ומלתת שעורה.