המוצר עשוי מרסק פרי מרוכז, שמאבד כ-2/3 ממשקלו בבישול בהתחלה (ללא הוספת הסוכר). הקונפיטורה מיוצרת בתהליך בישול ארוך ולכן כמות הפרי במוצר גבוהה.
בנוסף, אחוז הסוכר כולל בתוכו גם את הסוכר שמגיע באופן טבעי מהפרי ולכן החישוב של אחוז הפרי ואחוז הסוכר מגיע לערך הגבוה מ-100%.
כמות הסוכר בקונפיטורה לפי טבלת הסימון התזונתי, יש 1.5 כפיות סוכר ב-10 גרם כפית מוצר (כפית סוכר לפי התקן = 4 גרם סוכר). לכן, אם הסוכר מהווה 60% מהמוצר, אז יש 6 גרם סוכר בכפית, המהווים 1.5 כפיות סוכר במוצר.