האם מוצרי מגנום מכילים שמנת ? באיזה אחוז ?

על פי תקן הגלידה, גלידת שמנת צריכה להכיל שומן חלב. הרכיב שבו אנו משתמשים הינו חמאה (כפי שמסומן ברשימת הרכיבים) שהיא למעשה שמנת מרוכזת ברמה של 80% שומן חלב (לעומת שמנת רגילה, המכילה עד 50% שומן חלב).

גודל המגנום

סדרת מגנום דאבל הינה סדרה בינלאומית אשר מיוצרת בחו"ל בטכנולוגיה שונה וחדשנית אשר לתבנית גודל ומשקל קבוע של 47 גרם ליחידה (6 יחידות במאגדת) לעומת סדרות מגנום נוספות אשר במשקל אחר, כגון מיני מגנום לבן ושקדים אשר במשקל 50 גרם ליחידה (5 יחידות במאגדת). חשוב לנו לציין כי גודל ומשקל גלידות המגנום הנמכרים כיחידות בודדות […]

כתוב על המסטיגם "ללא תוספת סוכר" – מדוע ?

הכיתוב על גבי האריזה שמציין "ללא תוספת סוכר" מתייחס למקל המסטיק בלבד, והמילים "מקל המסטיק" באותיות גדולות יותר ובהדגשה, כדי לעשות את האבחנה בין המקל לבין הגלידה שבמוצר. בגלידה עצמה אכן קיים סוכר, והדבר מופיע על גבי המוצר בבירור במספר אופנים – באמצעות סימון כנדרש בבולים האדומים לסוכר ולשומן רווי, בפירוט הרכיבים במוצר, בטבלת הסימון […]

למה בגלידות רשום "סורבה" או "שרבט" ?

"שלגון שרבט" – מוגדר על פי התקן הישראלי לגלידה והינו מוצר המכיל 17% סוכר ו 18% מוצקים. שלגוני קלי קלות, בהם המרנו את הסוכר בממתיקים ובכך הפחתנו את הקלוריות, נקראים "שלגוני שרבט פרווה מופחתי קלוריות". "סורבה או סורבט" – מגיע מצרפתית ומדובר בקינוח קפוא העשוי בדר"כ עם רסק פירות ללא תוספת שומן.

מדוע הורדתם את המילה "אסקימו" ?

המהלך בוצע כחלק מהמדיניות של יוניליוור בדבר הסרת ביטויים או הגדרות פוגעניות, מכלל האריזות של מוצרי החברה עד תחילת 2022. המילה "אסקימו" עלולה להיתפס כפוגענית עבור אוכלוסיות ילידיות ולכן אנו מורידים אותה ממוצרינו. בשנים האחרונות חלה עלייה במודעות למילים וביטויים מסחריים שעלולים להוות פגיעה ברגשות של ציבורים מסוימים. יוניליוור העולמית לוקחת נושא זה במלוא הרצינות […]

האם האריזה החדשה של הגלידונית והנשנושים עמידה להפשרה באותה מידה כמו קודם?

כן. אריזת הקרטון החדשה שומרת באותה מידה על המוצר. כמו כן, שההמלצה שמופיעה כבר שנים בגב האריזה נשארת בעינה: על מנת להבטיח שאיכות המוצר תשמר ולא תפגע כתוצאה מהפשרה, לפני כל הגשה מומלץ להעביר כמות מתאימה לקערית נפרדת. יש לוודא הכנסת המוצר למקפיא בהקדם האפשרי.

מדוע אינכם מורידים את כמויות הסוכר בגלידות ?

גלידת שטראוס מבית יוניליוור משפרת כל הזמן את הערכים התזונתיים במוצריה תוך מאמץ שלא לפגוע בטעם האהוב והמוכר. מוצרי הילדים בגלידות אינם מסומנים באדום, והופחתו בהם כמויות הסוכר בשיעור של 27% כבר לפני מספר שנים. כחלק מהמגוון הרחב שאנחנו מציעים יש לנו את סדרת הלייט ולאחרונה השקנו את סדרת גודיז, גלידת שמנת מופחתת שומן וקלוריות […]

שינוי אריזת הגלידונית והנשנושים

כחלק מתוכנית הקיימות של החברה, יוניליוור מחויבת לצמצם את השימוש בפלסטיק באריזות. זהו תהליך שהחל לפני מספר שנים ואנחנו מתקדמים בו כל הזמן. החברה התחייבה כי עד 2025 כל אריזות הפלסטיק שלנו יהיו ניתנות למחזור או שימוש חוזר ולפחות 25% מהפלסטיק בשימוש יהיה פלסטיק ממוחזר (PCR). אנו עומדים כיום על כ-80% אריזות ניתנות למחזור, ועל […]

מדוע קראתם למוצר LELO? אם זה בגלל שהוא ללא חלב, מדוע לא ציינתם זאת על גבי האריזה?

המוצר אינו כולל רכיב של חלב, ולכן נקרא LELO. עם זאת, אנו מחוייבים בזהירות יתרה, וכיוון שהוא מיוצר במפעל שבו מיוצרים גם מוצרים המכילים חלב, קיימת אפשרות ששאריות מזעריות של רכיבי חלב יגיעו למוצר. מסיבה זו איננו כותבים על גבי האריזה כי אינו מכיל חלב. המוצר אינו מתאים לאלרגים לחלב ואנו מקפידים לציין זאת על […]

מה הכוונה ב"מעדן קפוא", למה לא "גלידה" ?

התקן הישראלי מגדיר מוצר כ"גלידה" אם יש בו 8% שומן לפחות. במוצרים בהם הוספנו תוספות עשירות, בחרנו להגביל את אחוז השומן. על כן המוצר נקרא 'מעדן קפוא' ולא גלידה.

מדוע כתוב על מוצרי הפרווה ברשימת האלרגנים "עלול להכיל עקבות מזעריים של חלב"?

אנו מתייחסים ברגישות ובכובד הראש הנדרש לנושא האלרגנים במוצרינו. בהתאם לכך, אנו נוקטים משנה זהירות ומציינים על גבי אריזות המוצרים שלנו את כל המידע הנדרש לצרכן, זאת על מנת לאפשר לקבל החלטה באם לצרוך את המוצר. כחלק מאחריות זו, בעקבות הערכת סיכונים מחודשת שבוצעה במפעל, הוסף לכל אריזות מוצרי הפרווה בחברה המשפט "מיוצר על קו […]